Guds spelemän (garmarna cover)

Etter et år med stillhet kan vi med glede si at Strøm er tilbake! Det kommer nok flere låter snart, men først, her er en coverlåt! Med Marthe-Pia på vokal har vi covret Guds Spelemän av Garmarna, i vår egen stil selvfølgelig. Håper dere liker den! Følg med videre for å høre mer musikk fra Strøm!

split

Her kommer en låt som handler om alt! Både natur og ikke natur. Dette er en sjelden versjon av Strøm… nemlig med vokalist! Tristan har bidratt med stemmen sin for å skape Split, en tung, dynamisk, og meningsfull låt.

archetypes (2.0)

Husker du vår allerførste låt? Nå, etter noen år i barnehagen føler vi at også denne er blitt klar til å kunne bli sluppet fri. Tom har fikset skikkelig god lyd og spillt inn bass. Så nå er det på tide å lære å gå lille venn … eller å fly.

1402

Du har kanskje fått med deg at vi ikke er et normalt moderne band. Strøm ble faktisk (metaforisk) opprettet i 1402, av en ugle og en bjørn. Vi har laget denne mektige sangen for å fortelle vår historie. La oss reise sammen tilbake til middelalderen der iambisk pentameter og tegneserier var vanlig. Her er historien om hva som skjedde i 1402.

TRIPLICITY (2.0)

Fra de tre ytterste hjørner av verden, Korsnes, Tromsø og Berlin, kommer en låt laget av en bjørn, en ugle og en ulv.  Her er musikkvideoen for Triplicity 2.0, med dobbelt så mye gitarist, og trippelt så mye gøy. Kort, energisk, riffdrevet instrumental. Marcus “Rooky” Forstbauer dukker også opp i videoen denne gangen. Rooky har ikke på seg en bøtte, så han kan faktisk se hva han gjør i den nye og forbedrede gitarsoloen.

Masters

Hva skjer når du blander en gammel bunker, en mørk vinternatt, fakler, og sjakk? Enten en veldig rar middag, eller denne musikkvideoen. Denne sangen started med ideen, “Ferga lager noen ganger en bip-bip lyd. Det er en ganske kul rytme.” Fra der utviklet den seg til at gitaren sier dun-dun, og etter det var det bare noe finpuss igjen egentlig. Dette er Masters.

kaleidoskop

Rotasjon av kaleidoskopet resulterer i et evig skiftende syn.  Vi kalte denne sangen Kaleidoskop hovedsakelig fordi vi ville bruke et kaleidoskop til å filme videoen, men vi kan vel like godt gi låten litt mening. Så, her er den: Ikke vær redd for å endre synspunktet ditt, ta heller godt imot nye synspunkter. Det er en del av å lære å bli en bedre person, og det blir bare mer og mer viktig at vi har et åpent sinn, og prøver å tro på det gode i verden. Sånn, nå er det ikke bare lyd, men en sang med mening!

SEABORNE  STORM  EATER

Fyr av kanonene! Heis opp ankeret! Tørk støvet av papegøyen! Strøm er her, og vi har med oss piratmetal. Ingen haier ble skadet under produseringen av denne videoen. Faktisk så vi ikke en eneste hai.  Men det vi mangler i skumle fisker, gjør vi opp for med… tull. Lik, kommenter og del!  Om vi får 100 likerklikk på videoen skal vi vurdere å skaffe en hai. Arrrgh!

REBELLIOUS

Strøm er tilbake med en ny musikkvideo der vi opprører mot… ting og sånt! Takket være litt kreativ belysning (og videotriksing) gjorde vi nydelig kontormusikk om til opprørsk punk.
Punk er noe vi har hatt lyst til å gjøre nesten helt siden starten av Strøm (i året 1402), og vi følte at det måtte gjøres riktig. Vi er derfor spesielt glade for å ha fått lånt Tommy Jee (fra Captured By Liberty) som vokalist og tekstforfatter.

POLARIUS

Vår største actionproduksjon hittil, med snøballer og spenning… arktisk natur og bål… og sist men ikke minst, snøballer: Til tross for stor fare har vi begitt oss inn i mørk skummel skog, minst 100 meter fra veien, for å leke med snøballer. Dette har vi selvfølgelig tatt veldig seriøst.

EVERLIGHTS

Strøms egen sommerlåt, ferdig samtidig som sommeren.. timing kan vi!
Gjennom å dempe tempo og metallfaktor kraftig klarte vi å fange litt sommerstemning som kan nytes fritt hele året! (Sangen kan inneholde spor av Strøm)

ARCTIC  NIGHT  DRIVE

Værsågod! Neste! Her er den nye låten. Bli med på kjøretur med Strøm (gjennom video riktig nok, men det er jo fortsatt koselig).. fin tur med vakker natur, arktisk kveldssol og vår egen påskemusikk som du får høre her.

APATHY  OF  NATURE

Bø! Håper dere ikke blir for skremt… Vi er ikke skumle, helt egentlig, det bare høres sånn ut. Dette er altså vår egen koselige lille naturvideo med mørkegrå metalmusikk for å sette stemningen. Om du absolutt ikke liker slik musikk finnes det en spesiell «nyt de fine bildene»-knapp som ser ut som en liten høyttaler

MIDWINTER  HOPE

Det tok flere turer ut i kulde og mørke landskapet i nord… dyp snø var det også (det var ikke så skummelt som det høres ut, til tross for at vi gikk oss litt bort), men her får dere endelig se resultatet… den nyeste videoen fra Strøm! Midwinter Hope heter den, og i den mørke, kalde vinteren er det kanskje akkurat det vi trenger. Håper den gir en liten gnist av lys i en ellers ganske mørk årstid …

SPEED  MODE

Da er den nye låten samt video ferdig. At denne nå heter «Speed Mode» har sånt sett ingenting med traffikksikkerhet og kjørestil å gjøre. (Markus har ikke engang lappen og Peter kjører som selve autopiloten … vi er egentlig mer type «turgåer»). Men tempo blir det her ja, siden vi hadde lyst å lage en speedmetal låt. Både musikk og video går nesten i lysets hastighet! Alle musikalske stunt er utført av profesjonelle amatører. Ikke prøv dette hjemme!